Bahasa Inggeris untuk kanak-kanak berusia 6-7 tahun

Usia 6-7 tahun adalah tahap paling penting dalam kehidupan kanak-kanak. Mereka mengalami perubahan gaya hidup dan fizikal, tekanan emosi dan psikologi yang meningkat. Namun, ini juga merupakan tempoh paling berkesan untuk mempelajari bahasa.

big circle
small circle
small circle

Mengapa kami mula mengajar kanak-kanak pada usia 6-7 tahun?

Pada usia ini, kanak-kanak mengekalkan mekanisme semulajadi mereka untuk belajar bertutur dan mempunyai ingatan tak sengaja yang telah berkembang dengan baik. Ingatan visual dan pendengaran adalah dominan dalam menerima maklumat. Kanak-kanak menjadi lebih kognitif, imaginatif, dan kreatif. Dan ketiadaan rasa takut untuk berkomunikasi membantu mengelakkan halangan bahasa.

Usia 6-7 tahun adalah tahap paling penting dalam kehidupan kanak-kanak. Mereka mengalami perubahan gaya hidup dan fizikal, tekanan emosi dan psikologi yang semakin berkembang. Namun, ini juga merupakan tempoh paling berkesan untuk mempelajari bahasa.

main slide image

Usia 6-7 tahun adalah tahap paling penting dalam kehidupan kanak-kanak. Mereka mengalami perubahan gaya hidup dan fizikal, tekanan emosi dan psikologi yang semakin berkembang. Namun, ini juga merupakan tempoh paling berkesan untuk mempelajari bahasa.

Ciri-ciri istimewa dalam mengajar kanak-kanak berusia 6-7 tahun

  • Mekanisme semulajadi mereka dalam penguasaan bahasa memberikan peluang kepada mereka untuk mengelakkan halangan bahasa. Walaupun sebagai pelajar baru, bahasa Inggeris dianggap sebagai bahasa ibunda.
  • Sistem bahasa asli asas telah pun dibentuk, tetapi pemikiran masih fleksibel dan otak "menyerap seperti span" semua pengetahuan baru.
  • Ingatan tak sengaja bermaksud apa sahaja yang mencetuskan respons emosi yang kuat akan kekal dalam memori kanak-kanak tersebut.
  • Imaginasi dan pemikiran kreatif membantu dalam pembentukan dan perkembangan kemahiran bertutur.
compass icon

Program Novakid mengambil kira faktor umur kanak-kanak berusia 6 dan 7 tahun untuk mempelajari bahasa Inggeris dengan jayanya.

Format Istimewa Kelas

Program Bahasa Inggeris Dalam Talian untuk prasekolah senior dan darjah satu di Novakid mengambil kira ciri-ciri psikologi paling penting kanak-kanak berusia 6-7 tahun. Ini termasuk: keutamaan untuk aktiviti interaktif, motor, kreatif, atau menyeronokkan; ketidakupayaan asas untuk memberi tumpuan dalam tempoh yang lama; dan keinginan untuk mendapat pujian dan menjadi yang pertama/terbaik dalam segala-galanya.
Atas sebab ini, dalam setiap kelas di Novakid, kanak-kanak bermain, menyanyi, menari, melukis, memberi emosi positif dan mendapat bintang untuk jawapan yang betul.

Format Istimewa Kelas

Format Istimewa Kelas

Berteraskan Hasil

Di Novakid, kanak-kanak diterapkan sepenuhnya dalam persekitaran yang menggunakan bahasa Inggeris dalam pertuturan, yang bermakna mereka akan belajar untuk mendengar dalam bahasa Inggeris dan memahami tanpa terjemahan. Mereka memberi respons dengan pengetahuan mereka dalam bahasa yang ditutur.
Hasilnya, selepas 2-3 bulan pelajaran bahasa Inggeris di Novakid, mereka akan mula berkomunikasi, terutamanya dalam pertuturan asas bahasa Inggeris. Pada akhir kursus, mereka boleh berbual ringkas tentang diri mereka seperti nama, masa, mengira hingga 20 dan banyak lagi.

Berteraskan Hasil

Berteraskan Hasil

Daftar untuk kelas percubaan sekarang! Ia adalah percuma!

JADUAL KELAS PERCUBAAN
At a trial lesson, your child will meet a teacher,
practice some English and learn new phrases.
Meanwhile we will test their level
and give recommendations for further learning!
Kuki membantu kami menjadikan Novakid lebih baik untuk anda

Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik.

Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki — ia bagus untuk anda! Anda boleh memperibadikan pilihan anda dengan mengklik ‘Tetapan Kuki’.

Kuki membantu kami menjadikan Novakid lebih baik untuk anda

Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik. Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki - ia bagus untuk anda!

Berikut adalah beberapa contoh kuki yang kami gunakan:
  • Pengiklanan: Untuk menunjukkan kepada anda iklan yang relevan daripada rakan kongsi berdasarkan aktiviti anda di laman web kami.
  • Analitik: Untuk memahami penggunaan laman web bagi mempertingkatkan pengalaman pengguna.
  • Personalisasi: Untuk menyesuaikan kandungan dan tawaran kepada interaksi lalu laman web oleh anda.

Anda boleh memperibadikan pilihan anda dengan mengklik ‘Tetapan Kuki’.

Uruskan kuki

Dapatkan maklumat lanjut tentang apa itu kuki dan cara kami bekerja dengannya dalam dasar Kuki dan Dasar privasi

Sangat penting

Sentiasa aktif
Kuki ini adalah penting untuk laman web kami berfungsi dengan betul dan tidak boleh dinyahaktifkan. Ia membantu kami memastikan supaya laman web kami selamat dan anda boleh menggunakan semua ciri-cirinya.

Kuki pengiklanan

Kuki ini membantu kami menunjukkan kepada anda iklan yang relevan dari rakan kongsi kami yang dipercayai berdasarkan penggunaan lalu laman web kami oleh anda.

Analitik

Kuki ini membantu kami memahami cara orang ramai menggunakan laman web kami. Maklumat ini membolehkan pasukan kami menambah baik laman web kami dan menjadikannya lebih mesra pengguna.

Personalisasi

Kuki ini membantu kami menunjukkan kepada anda kandungan yang sesuai dengan anda, termasuk tawaran, berdasarkan penggunaan lalu laman web kami oleh anda.