Bahasa Inggeris untuk yang berusia 4-5 tahun

Dibangunkan oleh guru-guru natif, program Novakid membolehkan kanak-kanak mula mempelajari asas bahasa Inggeris pada usia 4-5 tahun.

big circle
small circle
small circle

Bagaimana kami mengajar pelajar-pelajar kecil ini?

Kelas bahasa Inggeris untuk kanak-kanak berusia 4-5 tahun di Novakid mempunyai format istimewa. Pada usia ini, belajar bahasa bukanlah matlamat kanak-kanak ini. Ia tidak semudah seperti menggalakkan kanak-kanak pada usia ini dengan pengetahuan, sebutan yang baik seperti di sekolah. Sebaliknya, kepelbagaian dan permainan menyeronokkan yang dipantau oleh guru profesional yang bertutur bahasa Inggeris membantu kanak-kanak yang baru belajar ini untuk menyukai bahasa Inggeris sebelum mereka mula ‘belajar’.

Kelas Novakid ditumpukan kepada penyerapan interaktif dan semulajadi dalam bahasa Inggeris yang dibimbing oleh guru natif yang profesional.

slide main image

Kelas Novakid ditumpukan kepada penyerapan interaktif dan semulajadi dalam bahasa Inggeris yang dibimbing oleh guru natif yang profesional.

Mengapa kami mula mengajar kanak-kanak pada usia 4-5 tahun

  • Pada usia ini, kanak-kanak boleh meniru kelakukan orang dewasa dengan mudah, contohnya kelakuan tutor mereka, berulang kali. Belajar secara interaktif dengan penutur asli semasa kecil adalah cara paling berkesan untuk memperoleh sebutan, intonasi, kepetahan, mimik dan gerak gaya yang betul.
  • Kanak-kanak di tahap prasekolah ini tidak takut untuk membuat kesilapan semasa bertutur, jadi mereka tidak mempunyai sebarang halangan bahasa.
  • Program ini ditumpukan bukan sahaja dalam pembelajaran bahasa tetapi juga dalam perkembangan memori, kemahiran berfikir, rasa ingin tahu dan pembelajaran menyeluruh melalui bahasa lain. Kanak-kanak akan membina kosa kata mereka secara semulajadi dan dengan tidak sengaja.
  • Pelajar dewasa cenderung untuk menterjemahkan fikirkan mereka dari bahasa asli mereka kepada bahasa Inggeris. Sebaliknya, kanak-kanak yang belajar bahasa Inggeris membentuk fikiran mereka dalam bahasa Inggeris. Dengan mempelajari perkara baru dalam bahasa lain tanpa memberi tumpuan kepada bahasa itu sendiri, mereka memperoleh pengetahuan dari perspektif bahasa yang berbeza dan mempertingkatkan fleksibiliti mental.
compass icon

Pelajar berusia 4-5 tahun dapat membina pengetahuan asas seperti penutur asli. Mempelajari sajak, lagu, teka teki dan rima kanak-kanak memberi pemahaman yang lebih baik terhadap budaya dan cara pemikiran asing.

Format Istimewa Kelas

Setelah mengambil kira semua aspek psikologi dan pendidikan, kami telah mencipta pelan kursus istimewa untuk kanak-kanak yang berusia 4-5 tahun. Di dalam kelas, kanak-kanak prasekolah kami tidak belajar tentang bahasa itu sendiri, tetapi mereka belajar melaluinya - sama seperti mereka belajar bahasa asli mereka.
Bertutur bahasa Inggeris bukanlah satu matlamat; ia adalah satu instrumen untuk menerokai dunia sekeliling. Tugasan berasaskan permainan, video, pembentangan yang berwarna-warni, persekitaran yang mesra dan selamat - setiap perkara dalam kelas Novakid menyokong proses pembelajaran.

Format Istimewa Kelas

Format Istimewa Kelas

Berteraskan Hasil

Permainan untuk kanak-kanak - kerja keras untuk seorang guru. Mengajar kanak-kanak prasekolah dalam cara yang menghiburkan tetapi berkesan memerlukan perancangan dan sasaran yang baik untuk hasil yang jelas. Hasilnya, yang harus dicapai oleh semua pelajar kami pada akhir kursus ini. Program ini adalah berdasarkan Rangka Kerja Umum Eropah untuk Rujukan Bahasa (CEFR). Ia mempersiapkan pelajar cilik ini ke arah langkah seterusnya - membaca dan menulis.

Berteraskan Hasil

Berteraskan Hasil

Daftar untuk kelas percubaan sekarang! Ia adalah percuma!

JADUAL KELAS PERCUBAAN
At a trial lesson, your child will meet a teacher,
practice some English and learn new phrases.
Meanwhile we will test their level
and give recommendations for further learning!
Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik. Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki — ia bagus untuk anda! Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kuki dan cara untuk menggunakannya di sini: Dasar kuki