yellow_circle
yellow_circle
yellow_circle
yellow_circle

Belajar bahasa Inggeris dengan Novakid

Novakid Online English School untuk kanak-kanak menyediakan pembelajaran video untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun. Sekolah ini unik kerana kami mengajar bahasa Inggeris melalui perbualan antara penutur asli dan pelajar.
Children

Mengapa Novakid?

girl

Pelajaran 25 minit kami hanya merangkumi komunikasi langsung. Pendekatan ini melibatkan kanak-kanak dalam persekitaran bahasa untuk membantu mereka belajar bahasa Inggeris melalui emosi, ekspresi wajah, gerak tubuh dan bahasa badan!

 • Tiada latihan yang membosankan
  Tiada latihan yang membosankan
 • Tiada tatabahasa
  Tiada tatabahasa
 • Tiada tanda
  Tiada tanda

Tahap Pendidikan

01
star icon

"Dari awal": Bila untuk Memulakannya?

Semua ibu bapa moden menyedari bahawa pembelajaran bahasa asing sangat penting bagi anak-anak mereka. Dan kebanyakan mereka memilih...

Baca lebih lanjut
02
box icon

Untuk Pelajar Sekolah

Kelas bahasa Inggeris berbeza dengan mata pelajaran lain di sekolah. Matlamat kami adalah untuk mengajar kanak-kanak cara berkomunikasi dalam bahasa Inggeris...

Baca lebih lanjut
03
rocket icon

Untuk Pemula

Bagaimana membuat kanak-kanak jatuh cinta dengan bahasa Inggeris sejak pelajaran pertama? Apabila mempelajari bahasa ibunda, kita mula-mula mendengar dan kemudian kita mula bercakap ...

Baca lebih lanjut
04
whirligig icon

Kanak-kanak Prasekolah dan Kanak-kanak

Biasanya untuk membina tumpuan, imaginasi dan memori, ibu bapa memilih ...

Baca lebih lanjut

Apakah yang terkandung dalam proses pembelajaran ini?

01

Program ini dibahagikan kepada pelbagai peringkat mengikut umur dan tahap penguasaan bahasa Inggeris. Setiap peringkat mempunyai topik leksikal, tatabahasa dan pertuturan tersendiri yang difokuskan pada keperluan pelajar mengikut peringkat usia.

02

Metodologi pengajaran kami adalah berdasarkan pada pengetahuan tentang ciri psikologi setiap kumpulan umur.

03

Guru menilai kecekapan semasa pembelajaran percuma untuk menyesuaikan kursus Bahasa Inggeris mengikut kemampuan kanak-kanak.

04

Selepas setiap pembelajaran, ibu bapa menerima laporan yang merangkumi penerangan pembelajaran, kemajuan anak, kerja rumah dan cadangan pembelajaran.

Siapa yang belajar di sini?

Banner

Siapa yang belajar di sini?

Novakid adalah untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun– kanak-kanak prasekolah dan sekolah rendah. Anda boleh mula belajar pada sebarang usia dan dengan kemahiran berbahasa Inggeris. Oleh kerana kelas diberikan secara individu, setiap pelajar mempunyai kurikulumnya sendiri.

Tujuan mengajar bahasa Inggeris kepada kanak-kanak prasekolah adalah untuk memperkenalkan kepada mereka bahasa tersebut, membangkitkan minat dan membantu mereka mengambil langkah pertama dalam mempelajari bahasa tersebut. Selain itu, pelajaran ini menyumbang kepada perkembangan keseluruhan kanak-kanak melalui permainan dan membangunkan kemahiran fonetik melalui lagu-lagu berbahasa Inggeris.

Apabila mengajarkan bahasa Inggeris kepada pelajar sekolah, kami menunjukkan bahawa bahasa Inggeris adalah menyeronokkan dan menarik, membantu mereka menyukai bahasa ini dan menggalakkan mereka untuk mempelajarinya. Pelajar sekolah rendah mempelajari bahasa ini melalui aktiviti berasaskan permainan manakala Novakid membantu pelajar tahap 5 dan 6 memperdalam pengetahuan mereka dalam mata pelajaran sekolah yang lain.

  Apa yang termasuk dalam kelas?

 • 01
  Pembelajaran berlangsung selama 25 minit. Tempoh ini mencukupi bagi seorang kanak-kanak agar tidak berasa jemu dan belajar serta memantapkan pengetahuan baharu.
 • 02
  Di Novakid, kami tidak menggunakan buku teks atau buku nota. Bahan pengajaran kami terdiri daripada persembahan interaktif.
 • 03
  Kami tidak memberi markah. Tetapi guru menggunakan elemen permainan - jawapan yang betul direkodkan ke dalam akaun peribadi sebagai ganjaran bintang. Teknik ini menggalakkan pelajar untuk belajar dengan lebih baik berbanding pemarkahan.
Banner
Yellow decoration
Daftar untuk kelas percubaan sekarang! Ia adalah percuma!
JADUAL KELAS PERCUBAAN

Apakah kelebihan mempelajari bahasa Inggeris di Novakid?

01

Kelas berlangsung selama 25 minit - ini adalah masa pembelajaran yang aktif.

02

Pelajaran diberikan secara individu. Dengan itu, seorang guru dapat menyesuaikan program mengikut pelajar tertentu dan ibu bapa dapat memilih jadual yang sesuai.

03

Program ini mempunyai tahap yang berbeza-beza, masing-masing mempertimbangkan ciri-ciri usia dan psikologi kanak-kanak.

04

Mempelajari bahasa bukan daripada buku teks tetapi melalui komunikasi langsung dalam bahasa Inggeris berdasarkan persembahan interaktif.

05

Guru-guru di sekolah tidak bertutur dalam bahasa ibunda pelajar, jadi anak-anak dapat mendalami persekitaran bahasa dan belajar berkomunikasi hanya dalam bahasa Inggeris sahaja yang membantu para pelajar memahami pertuturan bahasa asing.

06

Dalam setiap pelajaran, pelajar boleh melihat pencapaian mereka dengan segera. Selain itu, ibu bapa juga menerima laporan terperinci yang memberi motivasi dan memaklumkan mereka.

Daftar untuk kelas percubaan

Semua orang boleh mencubanya sekarang - dapatkan pelajaran percubaan secara percuma! Anda akan menyukainya dan perkembangan ini tidak akan memakan masa yang lama.

Daftar untuk kelas percubaan

Semua orang boleh mencubanya sekarang - dapatkan pelajaran percubaan secara percuma! Anda akan menyukainya dan perkembangan ini tidak akan memakan masa yang lama.

Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik. Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki — ia bagus untuk anda! Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kuki dan cara untuk menggunakannya di sini: Dasar kuki