Hubungi kami

Bahasa Inggeris untuk kanak-kanak berusia 6-7 tahun

Usia 6-7 tahun adalah tahap paling penting dalam kehidupan kanak-kanak. Mereka mengalami perubahan gaya hidup dan fizikal, tekanan emosi dan psikologi yang meningkat. Namun, ini juga merupakan tempoh paling berkesan untuk mempelajari bahasa.

Mengapa kami mula mengajar kanak-kanak pada usia 6-7 tahun?

Pada usia ini, kanak-kanak mengekalkan mekanisme semulajadi mereka untuk belajar bertutur dan mempunyai ingatan tak sengaja yang telah berkembang dengan baik. Ingatan visual dan pendengaran adalah dominan dalam menerima maklumat. Kanak-kanak menjadi lebih kognitif, imaginatif, dan kreatif. Dan ketiadaan rasa takut untuk berkomunikasi membantu mengelakkan halangan bahasa.

video preview
Video
Usia 6-7 tahun adalah tahap paling penting dalam kehidupan kanak-kanak. Mereka mengalami perubahan gaya hidup dan fizikal, tekanan emosi dan psikologi yang semakin berkembang. Namun, ini juga merupakan tempoh paling berkesan untuk mempelajari bahasa.

Ciri-ciri istimewa dalam mengajar kanak-kanak berusia 6-7 tahun

    • Mekanisme semulajadi mereka dalam penguasaan bahasa memberikan peluang kepada mereka untuk mengelakkan halangan bahasa. Walaupun sebagai pelajar baru, bahasa Inggeris dianggap sebagai bahasa ibunda.
    • Sistem bahasa asli asas telah pun dibentuk, tetapi pemikiran masih fleksibel dan otak "menyerap seperti span" semua pengetahuan baru.
    • Ingatan tak sengaja bermaksud apa sahaja yang mencetuskan respons emosi yang kuat akan kekal dalam memori kanak-kanak tersebut.
    • Imaginasi dan pemikiran kreatif membantu dalam pembentukan dan perkembangan kemahiran bertutur.

Program Novakid mengambil kira faktor umur kanak-kanak berusia 6 dan 7 tahun untuk mempelajari bahasa Inggeris dengan jayanya.

DAFTAR LANGGANAN PERCUBAAN

Format Istimewa Kelas

Program Bahasa Inggeris Dalam Talian untuk prasekolah senior dan darjah satu di Novakid mengambil kira ciri-ciri psikologi paling penting kanak-kanak berusia 6-7 tahun. Ini termasuk: keutamaan untuk aktiviti interaktif, motor, kreatif, atau menyeronokkan; ketidakupayaan asas untuk memberi tumpuan dalam tempoh yang lama; dan keinginan untuk mendapat pujian dan menjadi yang pertama/terbaik dalam segala-galanya.
Atas sebab ini, dalam setiap kelas di Novakid, kanak-kanak bermain, menyanyi, menari, melukis, memberi emosi positif dan mendapat bintang untuk jawapan yang betul.

Berteraskan Hasil

Di Novakid, kanak-kanak diterapkan sepenuhnya dalam persekitaran yang menggunakan bahasa Inggeris dalam pertuturan, yang bermakna mereka akan belajar untuk mendengar dalam bahasa Inggeris dan memahami tanpa terjemahan. Mereka memberi respons dengan pengetahuan mereka dalam bahasa yang ditutur.
Hasilnya, selepas 2-3 bulan pelajaran bahasa Inggeris di Novakid, mereka akan mula berkomunikasi, terutamanya dalam pertuturan asas bahasa Inggeris. Pada akhir kursus, mereka boleh berbual ringkas tentang diri mereka seperti nama, masa, mengira hingga 20 dan banyak lagi.