Bahasa Inggeris untuk pemula: Jadikan anak anda meminati bahasa Inggeris sejak pelajaran pertama!

Apabila mempelajari bahasa ibunda kita, kita pada asalnya mendengar dan mula bertutur; kemudian, kita mempelajari huruf dan mula membaca serta menulis. Cara pembelajaran inilah yang disusun untuk pembelajaran Bahasa Inggeris bagi para pemula.

main image

Frasa? ...
Mengapa frasa?
Dan bagaimana dengan perkataan?

Pelajar pemula perlu dipersembahkan dengan semua maksud ucapan sebagai sebuah ungkapan. Sudah tentu, pada awalnya ia akan merupakan ungkapan yang paling mudah dan senang diingat.

Terdapat juga perkataan secara individu. Tetapi perkataan ini tidak diperkenalkan secara berasingan. Sebaliknya, ia disajikan sebagai pilihan yang akan membolehkan anda menggunakan frasa yang diberikan untuk menyampaikan pelbagai makna.

Pelajaran pertama

Berikut adalah hasil daripada pelajaran pertama yang dikendalikan secara teratur dengan kanak-kanak yang baru mula belajar bahasa:

 • Kemahiran pendengaran dan sebutan dibangunkan.
 • Frasa komunikasi sosial dan harian diingati dan kanak-kanak menggunakannya dalam ucapan mereka secara automatik.
 • Halangan psikologi dihapuskan, bahasa Inggeris tidak menyebabkan rasa takut.
small image
main image

Bagaimana mengendalikan perkenalan yang betul?

 • Mewujudkan suasana kepercayaan dan menenangkan kanak-kanak melalui ekspresi wajah yang ceria dan perbualan yang mesra.
 • Menggunakan bahan mainan sebagai perantara antara guru dan kanak-kanak untuk membantu anda mencetuskan minat pada pelajar yang baru bermula. Guru menggunakannya dalam permainan, melibatkan kanak-kanak dalam proses pembelajaran.
 • Mencipta suasana yang mensimulasikan keasyikan persekitaran bahasa sepenuhnya yang membantu pelajar membina kemampuan untuk menerima pertuturan Bahasa Inggeris.
 • Mengajar bahasa Inggeris melalui komunikasi. Ketika sesi pembelajaran, perbualan antara guru dan pelajar sangat penting.
 • Menggalakkan pelajar untuk mengambil bahagian dalam dialog sejak pembelajaran pertama. Mendengar dan mengulangi beberapa kali supaya frasa mudah dapat diingat dengan kuat dan lama kelamaan, jika perlu, kanak-kanak akan mengingatinya semula.
main image
main image

Bagaimana dengan tatabahasa?

Tatabahasa penting sejak awal . Membina asas tatabahasa yang kukuh adalah sesuatu yang harus difokuskan oleh guru yang bekerjasama dengan pemula selepas mereka mewujudkan suasana kepercayaan dan menjalin hubungan dalam pertuturan.

Struktur tatabahasa diperkenalkan sebagai skema sokongan dengan penggunaan visual yang luas. Struktur tatabahasa sentiasa diperkukuhkan melalui permainan.

Mengapa permainan?

Kelas bahasa Inggeris berasaskan permainan untuk pemula sentiasa memupuk minat dan keinginan sebenar kanak-kanak untuk belajar. Tidak menghairankanlah jika pendekatan ini membolehkan pelajar memperoleh keputusan yang baik dengan lebih cepat. Sekiranya anda mahukan anak anda yang baru memulakan pelajaran bahasa Inggeris di peringkat awal untuk melalui pengalaman yang menarik dan anda mahukan pelajaran ini memberi inspirasi kepada mereka, Novakid Online English School menawarkan pembelajaran video dalam bahasa Inggeris. Mereka diajar oleh guru yang dilatih khas untuk mengendalikan kanak-kanak. Mereka tahu cara untuk membuat kanak-kanak anda berbahasa Inggeris sejak pelajaran pertama. Tak percaya? Jika begitu, ikuti pelajaran percubaan percuma!

Kuki membantu kami menjadikan Novakid lebih baik untuk anda

Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik.

Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki — ia bagus untuk anda! Anda boleh memperibadikan pilihan anda dengan mengklik ‘Tetapan Kuki’.

Kuki membantu kami menjadikan Novakid lebih baik untuk anda

Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik. Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki - ia bagus untuk anda!

Berikut adalah beberapa contoh kuki yang kami gunakan:
 • Pengiklanan: Untuk menunjukkan kepada anda iklan yang relevan daripada rakan kongsi berdasarkan aktiviti anda di laman web kami.
 • Analitik: Untuk memahami penggunaan laman web bagi mempertingkatkan pengalaman pengguna.
 • Personalisasi: Untuk menyesuaikan kandungan dan tawaran kepada interaksi lalu laman web oleh anda.

Anda boleh memperibadikan pilihan anda dengan mengklik ‘Tetapan Kuki’.

Uruskan kuki

Dapatkan maklumat lanjut tentang apa itu kuki dan cara kami bekerja dengannya dalam dasar Kuki dan Dasar privasi

Sangat penting

Sentiasa aktif
Kuki ini adalah penting untuk laman web kami berfungsi dengan betul dan tidak boleh dinyahaktifkan. Ia membantu kami memastikan supaya laman web kami selamat dan anda boleh menggunakan semua ciri-cirinya.

Kuki pengiklanan

Kuki ini membantu kami menunjukkan kepada anda iklan yang relevan dari rakan kongsi kami yang dipercayai berdasarkan penggunaan lalu laman web kami oleh anda.

Analitik

Kuki ini membantu kami memahami cara orang ramai menggunakan laman web kami. Maklumat ini membolehkan pasukan kami menambah baik laman web kami dan menjadikannya lebih mesra pengguna.

Personalisasi

Kuki ini membantu kami menunjukkan kepada anda kandungan yang sesuai dengan anda, termasuk tawaran, berdasarkan penggunaan lalu laman web kami oleh anda.