Bahasa Inggeris untuk pelajar sekolah

Pembelajaran bahasa Inggeris berbeza daripada mata pelajaran sekolah yang lain. Tujuannya bukan untuk memperoleh pengetahuan baharu tetapi untuk belajar berkomunikasi dalam bahasa Inggeris, jadi kemahiran bertutur merupakan keutamaan berbanding pengetahuan tentang struktur tatabahasa.

main image

Bahasa Inggeris merupakan suatu alat

Bahasa Inggeris adalah alat untuk menyampaikan buah fikiran dan hajat; ini adalah pendekatan yang harus anda gunakan untuk mengajar kanak-kanak pada usia persekolahan. Tidak seperti kanak-kanak prasekolah, perkara yang paling penting bagi mereka bukanlah bermain tetapi belajar - bersikap lebih serius terhadap subjek. Pendekatan ini bukan bermaksud mereka tidak bermain sama sekali dalam satu-satu pembelajaran.

Mengapa permainan?

Kelas bahasa Inggeris untuk pelajar sekolah rendah seharusnya merangkumi permainan dan pada masa yang sama secara amnya, program ini juga perlu disasarkan untuk memberi pengetahuan yang minimum kepada kanak-kanak yang akan membantu mereka berkomunikasi dalam bahasa asing.

Pelajaran bahasa Inggeris untuk kanak-kanak sekolah tidak sepatutnya kelihatan seperti pelajaran biasa dengan keadaan mereka duduk di meja untuk menulis dan membaca. Kelas yang diatur sebegini adalah membosankan dan tidak akan menimbulkan minat serta keinginan untuk mempelajari bahasa.

Bahasa Inggeris langsung tidak semestinya berkaitan dengan senarai perkataan atau peraturan tatabahasa. Ia adalah sebuah dunia yang berbeza dengan budaya, tradisi dan hiburannya yang tersendiri. Untuk mendalaminya, anda perlu menguasai perkara-perkara penting yang ada pada guru anda. Pada setiap kali pembelajaran, guru anda akan berkongsi rahsia mereka melalui perbualan dan permainan - satu bentuk komunikasi yang digemari oleh semua kanak-kanak.

main image

Keutamaan

Pelajaran bahasa Inggeris di sekolah rendah disusun secara sebaliknya. Fokus utama bagi guru sekolah adalah untuk mengajar pelajar membaca dan kemudian bercakap.

Bahasa Inggeris di sekolah bermula dengan mempelajari abjad dan bukan dengan mempraktikkan komunikasi langsung. Disebabkan perkara ini, kanak-kanak yang memulakan pembelajaran bahasa Inggeris di sekolah berpendapat bahawa ia sukar dan membosankan.

Apabila meninggalkan sekolah rendah, ramai pelajar yang memulakan pembelajaran bahasa Inggeris ketika di tahap 2 dan belajar dua kali seminggu, tidak dapat membaca atau bercakap dan tidak mempunyai pengetahuan tatabahasa yang penting untuk membina kemahiran bertutur.

Ramai pelajar tidak dapat membuat kerja rumah mereka sendiri apatah lagi untuk bercakap dengan orang asing ketika dalam percutian.

Apakah bahasa Inggeris Novakid bagi pelajar sekolah rendah?

Menjalinkan hubungan

Pertama, ia melibatkan perbualan langsung antara guru dan pelajar melalui permainan yang dibantu oleh pendengaran, visual dan visualisasi motor; ini membolehkan kanak-kanak mengingat frasa penting dengan lebih baik dan meningkatkan perbendaharaan kata mereka.

Permainan berulang seperti ini dengan kartun, sajak dan lagu yang dimainkan secara berkala melekakan kanak-kanak dalam persekitaran bahasa bagi memahamkan mereka situasi yang sesuai untuk perbendaharaan kata tersebut.

Abjad

Huruf abjad diperkenalkan apabila pelajar telah menguasai kemahiran asas. Setiap sesuatu yang telah dipelajari oleh kanak-kanak akan membantu mereka mempelajari abjad dan membina kemahiran membaca mereka pada masa akan datang. Apabila terdapat imej auditori yang betul daripada perkataan, imej visual akan mencetuskan hubungan antara huruf-bunyi yang kuat. Selian itu, membaca akan menjadi aktiviti yang menarik dan tidak menimbulkan masalah.

Visualisasi

Tahap seterusnya adalah visualisasi dan pemahaman tentang semua yang dipelajari semasa komunikasi lisan melalui permainan dan tugasan kreatif yang akan membantu mendalami pembelajaran bahasa Inggeris.

Kami mahu mendengar anak anda bercakap!

Novakid Online English School menyediakan pelajaran video untuk pemula dan pengguna yang lebih mahir. Guru kami berhasrat untuk membina kemahiran perbualan. Mereka tahu kaedah untuk mengajar pelajar berkomunikasi, membina hubungan melalui pertuturan dengan setiap pelajar dan mendekati kanak-kanak yang pemalu dengan betul.

Novakid tidak mempunyai guru yang menggunakan bahasa ibunda kanak-kanak, maka pelajar hanya perlu menggunakan bahasa Inggeris sahaja. Suasana yang diwujudkan oleh guru di dalam kelas membolehkan keupayaan pelajar diungkap sepenuhnya. Adakah anda masih ragu-ragu? Daftar untuk pelajaran tanpa ujian!

main image
Kuki adalah seperti taburan manisan di atas aiskrim: ia menjadikan keseluruhan pengalaman lebih baik. Matlamat kami adalah untuk menjadikan Novakid platform dalam talian terbaik untuk pembelajaran bahasa Inggeris. Jadi, sambil anda menggunakan laman web kami, teruskan dan nikmati kuki — ia bagus untuk anda! Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kuki dan cara untuk menggunakannya di sini: Dasar kuki